Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2007 13:12 - Нещо от книгата на Дейвид Айк "...и истината ще ви направи свободни"
Автор: roksolana Категория: Други   
Прочетен: 4073 Коментари: 8 Гласове:
1



"Все повече и повече хора днес си задават въпрос за ескалиращите проблеми в света. По-напредналите в своето осъзнато развитие представители на човечеството, започнаха да изследват с нарастващ интерес истинските причини за безработицата и дисхармонията, за безпокойството и напрежението. И те започнаха да търсят причините в неестествените, необичайни условия като липсата на жилища, заплахата от гладна смърт, болестите, депресиите, самоубийствата, войните и всички подобни белези на днешното дегенерирало модерно общество. Сериозните изследователи достигнаха до очевидното разбиране за дълбоката същност на тези явления: защо и как се случва глобалното разделение, конфликтите. Много от асоциираните беди на века в действителност са били оркестрирани и режисирани от векове насам сред човечеството, за да служат на зловещите планове на едно малцинство.
Сега истината започна да се разпространява нашироко. Това, което днес се разпространява като епидемия от страна на масмедиите става очевидно, че е вид мисловен контрол и засилваща се манипулация.

Най-ефективният начин да се държи в подчинение ума на човека и да се манипулира неговото чувство за себичност - това е като се програмира в самия човек един вид някаква догма. Догмата веднъж монтирана ще се отбранява безкрай и ще се опитва да надделее над другите информации изхвърляйки зад борда всяко алтернативно мнение, което противоречи на нейното тясно световиждане. Догмите се превръщат в средство за сигурност за индивида - като средство за задържане на властта и силата, и така човечеството се опитва безуспешно да се развива напред, докато чрез тези вътрешни конфликти, в действителност то се раздира по шевовете.

Догмата приема безкрайно количество форми и когато вие успеете да убедите различни хора да възприемат противоположната на тях догма, тогава манипулацията чрез конфликт и управление на принципа “Разделяй и владей!”, става лесна за осъществяване. Случва се в наши дни, всичко това все повече и повече, а в действителност имало го е по време на цялата човешка история. 

Колкото до манипулатора и методите с които борави, тук е в сила правилото, че юдаизмът е също толкова полезен колкото християнството и исляма, политическото ляво е също толкова значително, колкото и политическото дясно. На вас ви трябват две догми, за да може да играете с тях една срещу друга. Най-ефективните догми в продължение на хиляди години, това са били религиите. Едно поколение възприема по ограничен начин живота и самото себе си, (въщност това става чрез сегашната форма на религия) и го налага върху своите деца, които от своя страна вършат същото към своите деца и т. н... Това продължава до неизменно наши дни.
 Религиите и политическите догми, всичките те са били вдъхновени и впоследствие покварени от Луциферианското съзнание*, което е контролирало умовете на масите на цялото човечество в продължение на векове.

(Луциферианско съзнание - натрупаното количество себичност, егоизъм и зло, което държи човечеството в робство, както и Земята от хиляди години)
...

Двете водещи оръжия, използвани от религиите, са ракообразуващите емоции: страхът и вината. Те са били използвани, за да държат в подчинение и подтискат човешкия ум, за да разрушат чувството му за собствена значимост и така да създадат една друга физическа действителност.
Религиите са същият подобен модел, проявяващ се под различни имена. Моделът са го нарекли Контрол.

Изграждането на манипулацията върху света се е вършело винаги чрез контрол върху знанието, докато религиите са насаждали страх, вина и налагане на ограничен възглед за живота и самите хора. Т. нар. “тайна мрежа” е разработила едно много по-напреднало познание ориентирано към малцината, познание оставащо скрито за болшинството. Ако искате да манипулирате хората, главното е да имате познание, което те нямат. Едно от първите правила на контрола и манипулацията е: “Не позволявай на своите жертви да знаят това което ти знаеш “

...
В своето произведение “Новата Атлантида”, Френсис Бейкън предлага своето виждане за новия ред, в който властта се упражнява от тайно общество, Храмът на Соломон. Според Бейкъновата визия, превилигированият Елит изучава науките тайно и действа като невидимо правителство, решавайки кои хора трябва или не да бъдат допуснати да говорят. Всичко това е забележително, подобно на тайното манипулиране на събитията и информациите днес. Но тогава не е било така забележително, защото планът на Бейкън датира от 16 и 17 век и е същият като този, който в наши дни Братството следва. Някои от днешните членове на Братството вярват, че този е най-добрия начин да се поправи света, но аз бих искал да напомня, че те в действителност са дълбоко заблудени, тъй като не оценяват как е възможно света лесно да бъде манипулиран от малцина за сметка на мнозинството.

...
...Пирамидалната структура на човешките общества била създадена под влиянието и предварително разработен дизайн от страна на негативно настроените към обикновените хора манипулатори, пребиваващи в Четвърто измерение, пазачите на затвора. Всъщност те контролират разположилата се на върха на пирамидата управляваща клика, можеща да бъде наречена “Глобален елит”, а те от Глобалният елит, на свой ред манипулират ниските равнища на мрежата, в рамките на която вие ще откриете мнозинството от глобални анализатори, експерти в политиката, в банковото дело, индустрията, търговията, медиите, военното дело и т.н.
Пазачите на затвора манипулират Елита, Елитът манипулира Братството с неговата мрежа, а мрежата на Братството манипулира света. Всяко по-ниско равнище не знае равнището стоящо над него и нито едно от тези равнища не знае за Пазачите на затвора. Всичко това е нещо като рай за манипулаторите, вътре в който човек не знае какво има отвън, част от какво е, и коя е крайната цел".


Този ненормалник Дейвид Айк....






Тагове:   Направи,


Гласувай:
1



1. shania16 - в днешно време
16.11.2007 13:31
контролът се осъществява и със съдействието на медиите. те така изкусно контролират съзнанието на хората - ако в една тв емисия няма убийства, има катастрофи, които пак завършват със смърт; ако няма катастрофи, има природни стихии, които вземат жертви; ако няма природни стихии, има информация за стачки и т.н. принципът е същият, страхувайте се, че вижте какво става.
цитирай
2. x2man - интересно е
16.11.2007 13:33
хубаво е да има такива книги, които да ни карат да се позамислим:)
цитирай
3. анонимен - Роза Мира
16.11.2007 15:58
Този ненормалник Данил Андреев:)....
цитирай
4. roksolana - afrodit,
16.11.2007 16:10
;)
цитирай
5. diesirae - Veritas vos liberabit
17.11.2007 11:18
Напълно вярно, макар да ми се струва, че всичко това е малко по-сложно... но то е заради онзи чичко Вебер, който към 1919-а писа за това как идолите у човека се борят да го контролират... или пък беше Франсис Бейкън с неговите племе, пещера, пазар и театър от 1620-а... :)))
цитирай
6. анонимен - Да
21.11.2007 14:15
Армагедон дойде...
цитирай
7. анонимен - boris stefanov
28.04.2008 17:55
moga da vi prpora4am intervuta na Deivit Aik:kolibka.com
цитирай
8. анонимен - boris stefanov
28.04.2008 18:04
radvam se 4e mr.Aik stava vse po populqren.i vie ste 4eli negovata kniga.neka se sabudim.;} POZDRAVI
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: roksolana
Категория: Други
Прочетен: 759960
Постинги: 391
Коментари: 1316
Гласове: 9719
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930