Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2008 17:26 - Кой се моли за България???
Автор: roksolana Категория: Други   
Прочетен: 1317 Коментари: 3 Гласове:
0




   Този въпрос доста често изплува в съзнанието ми и ме занимава доста сериозно. 
  Убеждавала съм се достатъчно много пъти на практика в силата на мисълта, в силата на молитвата. Силата на колективната молитва пък е неизмеримо по-голяма.
  Съзнанието ни май си остава толкова социализирано, колкото беше и при социализма, когато беше абсолютно ясно, че няма Бог, защото космонавтите не го били видели в космоса :-7  Когато "духовност" беше мръсна дума, не вписваща се нито в смисъла, нито в контекста на "моралния кодекс на строителя на комунизма".
   Не разчитаме ли твърде много на държавните институции, като същевременно сме забравили наистина най-високата инстанция?
   Не започва ли всъщност и доброто, и лошото от сърцето, от същността на всеки от нас? 
   Когато на една шепа земя са събрани хора, които носят в сърцата си само отчаяние, песимизъм, нихилизъм и усещането "аз съм безсилен, от мен нищо не зависи" - какво хубаво можем да очакваме да се случи на тази земя? 
   Това, което прочетох в блога на  
svoboda64, искрено ме зарадва (следва по-нататък :) Показател за истинско духовно възраждане, за събуждане, за реална проява  на един действително мощен потенциал. 
   Обединението наистина прави силата. Обединената молитва прави "чудеса".  Ако "чудо" наречем това, което става пред очите ни, но не можем да си го обясним с известните ни досега научни, социални и проч. закони...
   
ЗНАМ, че е така. Преживяно е. Невъзможно е да се докаже и обясни с рационални доводи. 
   Струва си душевното усилие. Понякога това е единствено възможният начин за "преобръщане на ситуацията". И най-сигурният и необратимият.

     И "давам думата" на Свобода :)


Алтернативно действие

Уважаеми съблогери,

Току-що получих това на електронната си поща. От приятели, с които се занимаваме с алтернативна медицина и с - най-общо казано - духовни практики. Самият текст е красноречив сам по себе си. За мен лично, а и за хиляди българи, Рила, заедно с Родопите, са свещените планини на България. Посегателствата над тях са огромни и срамно егоистични. Граждански протести има, но те остават - както пишат и иницаторите по-долу - "глас в пустиня". 

Затова тук се предлага алтернативно действие. Действието на общата молитва. Молитвата е концентрирана, насочена енергия, която има своя позитивен резултат - най-малкото като промяна на нагласите (енергетичното поле). 

Като не можем да се съберем на живо по площадите и сме почти безсилно изолирани да "ревем" по форумите, може пък да извършим това простичко действие: ДА СЕ ПОМОЛИМ ЗАЕДНО С ДРУГИ... ЗА НАС, ЗА ДУХОВНИТЕ НИ СИМВОЛИ, КОИТО ВСЕ ОЩЕ ПРИСЪСТВАТ КАТО ФИЗИЕСКИ ИЗВОРИ В ПРИРОДАТА НА БЪЛГАРИЯ. 

От Вас се изисква само чиста мисъл, чисто сърце и вербално действие. Ако мислите, че можете и искате да се присъедините, ПРОЧЕТЕТЕ И ДЕЙСТВАЙТЕ.

 

* * *


Скъпи приятели! 

Обръщаме се към всички, на които са скъпи природните и духовни богатства на планината Рила и особено в района на Седемте рилски езера.
Сигурно знаете, че от известно време е в ход изпълнението на мащабни проекти за изсичане на мрежа от пътища и ски писти и застрояване с хотели и съоръжения на територията на Рила планина. Значителни части от тези проекти навлизат в зони защитени от законите на Република България и Европейския съюз. 

Вече бяха проведени поредица от протестни акции и събрани десетки хиляди подписи в защита на рилската природа и против нарушенията на законите за защитените територии – до момента без някакъв видим резултат. 

Но щом светската власт е "сляпа" за закононарушенията и "глуха" за волята на народа, ние можем да се обърнем и към по-висша инстанция. Затова предлагаме, всички, които не сме
безразлични към божествените сили и красота на Рила и Рилските езера, в три поредни дни, в уречен час, да обединим добрите си помисли, любов и съзнателна воля и да отправим обща молитва за опазване и защита на природните и духовни богатства на Рила от грабеж и разрушение. Така бихме могли да се поучим от думите на апостол Павел: "Оръжията на нашето воюване не са плътски, но с помощта Божия са силни" (Второ послание до коринтяни, 10-та глава). 

Определихме това да стане на: 
16, 17 и 18 юни – понеделник, вторник и сряда – от 22:00 часа. 
Не предлагаме формален текст, форма и начин за молитвата, нека
всички отправим своята молитва така, както ни подсказват нашите сърца. 

Обръщаме се към вас също и с молба да разпространите това съобщение до вашите близки и познати, за които според вас то би представлявало действителен интерес.
Благодарим ви и до скорошни срещи!
От инициаторите 

* * *
Нямам какво повече да добавя...

Спорна борба със социалните стихии наоколо:)

   На мен пък ми се иска да добавя, че не само Рила чака жадно нашата молитва...




Тагове:   българия,   моли,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. annanik - Идеята е не само прекрасна, но ми...
12.06.2008 01:16
Идеята е не само прекрасна, но мисля, че много и много нужна. Само едно някакси остава неясно. А към кого ще се отправя молитвата? Все пак, когато човек се моли, при това в единство с други, редно е получателят да е един, нали така? Говори се за различни духовни практики, за енергийни полета, все неща далечни за христианството. Това не ми пречи да се помоля, просто искам да знам.
цитирай
2. yuliya2006 - Фокусирането на мисълта води до ...
12.06.2008 05:39
Фокусирането на мисълта води до нейното увеличение и разширение .
Един важен закон в живота и според мъдреците може да промени нашия ден Нека бъдем заедно в мислите си за спасение на свещените за БЪЛГАРИЯ - РИЛА, РОДОПИТЕ И ДР.
С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
3. roksolana - Ани,
12.06.2008 09:41
"Получателят" на молитвите винаги е един-единствен :) независимо на какъв език се молим и към каква религия принадлежим.

"Не предлагаме формален текст, форма и начин за молитвата, нека
всички отправим своята молитва така, както ни подсказват нашите сърца"

При молитвата става въпрос не само за концентрирана и фокусирана мисъл, а и преди всичко за сърдечно усилие, за огъня на сърцата ни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: roksolana
Категория: Други
Прочетен: 760530
Постинги: 391
Коментари: 1316
Гласове: 9719
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930