Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2008 10:30 - Кървавото лоно на българския държавен комунизъм - 28
Автор: roksolana Категория: Политика   
Прочетен: 1047 Коментари: 0 Гласове:
0




                         На 26 август 1947 г., десет дена след произнасяне на смъртната присъда срещу Никола Петков, е нанесен и убийственият удар върху цялата партия на този велик българин. Във Великото народно събрание е внесен законопроект за забраняване и разтуряне на Българския земеделски народен съюз – Никола Петков и всичките му поделения и секции.
                          В мотивите за внасяне на този репресивен и мракобесен законопроект са изброени какви ли не смъртни грехове на забраняваната партия. Но главно се повтарят обвиненията срещу Никола Петков, разширени с произволно приписване на вина за всички престъпления  и саботажи, извършвани в страната. 
                           Завършвайки четенето на тези “мотиви”, парламентарният секретар Димитър Георгиев заключава:
                          “БЗНС – Н Петков като политическа организация е тръгнал по пътищата на заговорите и конспирациите.                           За да се пресекат из основи опитите за отслабване на дисциплината и разколебаване духа на армията;                                                                   За да се изкоренят из основи опитите за използването на войската за въоръжен държавен преврат;                                                             За да се осигури организирането без смущения на прехраната на народа;                           За да се спрат завинаги опитите за подриване на нашия сувренитет чрез систематични престъпления, налага се да се забрани и разтури БЗНС – Н. Петков, неговото младежко поделение – ЗМС, и всички други подлния и секции към тях, а така също да се разтури и парламентарната група на БЗНС – Н. Петков.                          Като ви излагам всичко това, моля г-жи и г-да народни представители, да обсъдите и приемете предложения ви законопроект:                                                                       Гр. София, 22 август 1947 г.                                                          “ ЗАКОНОПРОЕКТ                        ЗА ЗАБРАНЯВАНЕ И РАЗТУРЯНЕ НА БЗНС – Н. ПЕТКОВ И ВСИЧКИТЕ МУ ПОДЕЛЕНИЯ И СЕКЦИИ.                          Чл. 1. Обявява се за забранен и се разтуря Българският земеделски народен съюз – Н. Петков, земеделският младежки съюз и всичките им поделения и секции.                                                                             Разтуря се също така парламентарната група на БЗНС – Н. Петков, като се анулира депутатският мандат на нейните членове и не се допуща тяхното заместване от следващите кандидати по списъците, по които те са избрани.                          Чл. 2. Всички имущества на Българския земеделски народен съюз – Н. Петков, Земеделския младежки съюз при същия и поделенията му се предават на държавата.                                                                        ................................                           Чл. 5. Който се опита да възстанови под каквато и да било форма организациите, упоменати по чл. 1, се наказва по чл. 1 от наредбата – закон за защита на народната власт.” / Дертлиев Петър. Ден първи - ден последен. С., 1996; 326/   
                         Заседанието на Великото народно събрание се ръководи в тоя ден от “земеделеца” Петър Каменов. Внесеният законопроект пък е подписан от “земеделеца”-министър Ради Найденов. Той е човекът, който произнася и парламентарната обвинителна реч срещу Никола Петков и неговата партия. Доколкото знам, лице от неговия род и днес работи на важен пост в българското правителство. Да му е здраве, но чудовищната реч на неговия дядо ще бъде припомнена от мен за погнуса на читателя, както аз се погнусих от думите на министъра. Същевременно мисля и за нещо друго. България е малка страна, но все пак в нея се раждат достатъчно кадърни хора, за да е оправдано едни и същи непоправимо компрометирани фамилии да се мотаят във висшите етажи на властта. Защото много отдавна е станало ясно какво търсят тези фамилии от властта. 
                        Ето ги и самите думи на катраника Ради Найденов:                         “ Политическата група Никола Петков няма нищо общо с Българския земеделски народен съюз на Александър Стамболийски. Тази неофашистка реставраторска политическа група се създаде отгоре, тя е дело на заговорници, на конспиратори, на професионални авантюристи, ангажирани с чужди външни реакционни групи.                          Ние сме длъжни да кажем, в какво се провини Никола Петков и неговата група. Българският народ иска да знае това: ние искаме той да види право в очите опасността, която Никола Петков създаде и създава. Ние считаме, че неговото зло дело, закърмено, извършено, заченато в конспирацията се изразява главно в това, че той със своята група се обяви в борба срещу Отечествения фронт...                          Отлагането на изборите на 26 август 1945 г. беше за Никола Петков и неговата група сигнал за една страшна, безсмислена, неизмерима конспиративна борба по всички линии. Николапетковата група със своите агитатори започна да използва свободата на печата, която получи, за да разпространява в цялата страна неверни слухове, да определя дати, в които новата власт ще дойде без избори...                          В своите статии Никола Петков се обявява за монархията. В други статии той се произнася и по войската. Никола Петков като редактор на този вестник /катраникът Ради Найденов се страхува от комунистите да произнесе дори името на вестник “Народно земеделско знаме”/, се обяви изцяло против народната войска, против Отечествената война, против намесата на войската в нашия обществен живот... Аз си спомням, как Никола Петков се отнесе тук в защита на Петър Коев, а също и в изказването си, когато му дойде редът да се изкаже по Конституцията, направи бележката: няма военна конспираця, няма банда “Г.М. Димитров”, няма терористически военни конспирации, няма заговор на офицери, вие изкуствено създавате тези процеси, за да преследвате своите политически противници.                          Но когато конспирациите се разкриха и се образуваха няколко десетки дела, обстоятелствата по делата доказаха, че те всички, без изключение, са били оръдия, поделения, секции на тази група на Никола Петков.                           Г-да народни представители! Каква е тази група? ТАЗИ ГРУПА Е ХИТЛЕРИСТКА ГРУПА, НЕОХИТЛЕРИСТКА, НЕОФАШИСТКА. По кои признаци? ЧЕ ТЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЕДИН ФЮРЕР, ЧЕ НЕГОВАТА ЛИЧНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА, че тя отне свободата и независимостта на народни представители... ТЯ ПРИЕ КАТО НАЙ-РЕШИТЕЛНО СРЕДСТВО НА ДЕЙСТВИЕ ЗНАМЕТО НА ЕДНА ОРБА, ИДЕЯТА НА ЕДИН ЛОЗУНГ: БОРБА СРЕЩУ КОМУНИЗМА. Това може да го наложи и да го разпространи само ЕДИН ИДЕОЛОГ,, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДРУГ, А САМО НОВОХИТЛЕРИСТ.” /Дневници на Великото народно събрание, открито на 7 ноември 1946 г; 26.08.1947 Г./
                          Ето че накрая катранишкият земеделец Ради Найденов изплю камъчето. Цялата му беснотия и безумна фразеология била затова, ЗАЩОТО НИКОЛА ПЕТКОВ ВОДИ БОРБА С КОМУНИЗМА. Това било така чудовищно, та просто не може изобщо да се квалифицира с други думи, освен като хитлеризъм и новохитлеризъм. КОЛКО МАЛКО, КОЛКО НИЩОЖНО МАЛКО СТРУВАТ ДУМИТЕ В УСТАТА НА ЕДИН ЗАВЪРШЕН НЕГОДНИК, ГОСПОДИ! И всичко това се приказва от министър, който по партийна принадлежност все пак не се води за комунист, ами за земеделец.
                          По върховете на българския политически живот регулярно се изкатерват и виреят абсолютно кретенизирани типове. Колко мозък в главата си трябва да имаш, за да приписваш на един Никола Петков качества като фюрер, фашист, хитлерист, новохитлерист! Ако ли пък случайно мозъкът ти не е чак толкова дефицитен, то какъв е тоя морал, каква е тая нравственост, нали все пак сред хора живееш, бре “земеделецо” Ради Найденов? Властта и стремежът към власт навсякъде и винаги развращават, но тези български форми на развратеност излъчват смрад, която превръща парламентите и правителствата ни в свински кочини. За какво му е на човека език, щом думите излизат от устата му без абсолютно никаква връзка с предмета на говоренето? Това си е лудост, разбира се, но лудост политическа, психопатия за власт, та покрай нея и за благините, които властта донася на развратените безмозъчни управници в тая славна моя България!
                          Аз от години пиша и настоявам да се замислим по-здравата върху собствените си качества като индивиди, като народ и нация.....Българинът е субект на потенциално висока интелигентност. Но ние упорито продължаваме да не разбираме и да не схващаме, а като схванем, да не признаваме, че изобщо нямаме развита социалност, нямаме елементарна култура на общуването в най-широкия смисъл на понятието. Нямаме признаване, нямаме благодарност, нямаме радост от успеха на другия, нито воля да му го кажем, за да удовлетворим човешките му стремежи към хармония със заобикалящия го социум. И масата лесно попада под въздействието на злокачествени индивиди, каквито има навсякъде, но у нас те правят политически кариери, депутатствуват, министерствуват ...... УПРАВЛЯВАТ НИ.
                          Личности от ранга, от класата на Никола Петков, Кръстьо Пастухов, Коста Лулчев, Атанас Буров, Димитър Гичев и други са изключителна рядкост по върховете на българския политически живот. На пръв поглед, на повърхността на езиковото изразяване и на човешкото поведение, разликите няма как да бъдат забелязани и усетени лесно. Защото не е никакъв проблем човек да се научи да използва езика по възможно най-безсмисления начин. Не само да говори устно, но цели дебели книги да пише без помен от собствена мисъл, без никакво автентично личностно присъствие, а да трупа компилация след компилация. Истинската мисъл, истинският автор се усещат веднага, по няколко прочетени страници, но трябва да имаш сетива за тая работа... Така се усещат и автентичните политици, но това май не важи за България.                          .......Колко от комунистическите шефове например са били истински запознати с планомерния, промислен и целенасочен проект за безпощадно изтребване на опозицията спрямо комунизма в България след 9 септември 1944 г. Замислям се и върху това, колко податлива се оказва една голяма част от народа за иначе демонстративно злостната и тъпо провеждана пропаганда. Какви са тези събрания и митинги, на които се гласуват резолюции за обесването на Никола Петков? “Има нещо – казва с огромна болка в душата д-р Петър Дертлиев -, което нашите потомци не ще могат да проумеят – подписки на колективите за убийства. По фабрики, предприятия, учреждения български граждани с вдървена или трепреща ръка ще подписват искания за смъртта на Никола Петков.” / Дертлиев Петър. Ден първи - ден последен. С., 1996.; 330/
..................
                         Законопроектът за забрана и разтуряне /каква думичка само! – З.Д./ на БЗНС – Никола Петков е приет в един и същи ден на първо и второ гласуване. Разгромът е пълен, кампанията за обесването на Никола Петков е подхранена и с “аргумента” за престъпния характер на цялата му партия.
..............
                        Цялата обединена опозиция се е крепяла върху интелекуалната сила и несъкрушимата енергия на Никола Петков, хармонично съчетани със смелост, която вдъхвала сигурност на опозицията. А когато идва ред на достойния му заместник Коста Лулчев, в парламента са останали всичко на всичко девет опозиционни депутати. Девет възхитителни социалдемократи, от които скоро също нищо няма да остане...

Следва 


Тагове:   лоно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: roksolana
Категория: Други
Прочетен: 760369
Постинги: 391
Коментари: 1316
Гласове: 9719
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930