Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2008 23:17 - Не мога да измисля заглавие...няма такива думи
Автор: roksolana Категория: Политика   
Прочетен: 1164 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 04.08.2008 01:42




imageimage

image
image



Гледах ги снимките, гледах ги и си мислех какво нещо не ми се вързва илюстративния материал с повода за събитието...
По едно време май ми просветна:
Добре де...чествува се годишнина на българска партия.
Къде са "светлите ликове" на българите Димитър Благоев, Георги Димитров, Васил Коларов?
Къде е българското знаме от времето на социализЪма?
Къде са тениските в бяло-зелено-червено с надпис "НРБ"?
Доколко тази кървава символика е съобразена с българското законодателство?
 

Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен

Обн., “Държавен вестник”, бр.37 от 05.05.2000 г.

Чл. 1.
( 1) Българската комунистическа партия ( тогава именуваща се Българска работническа партия/комунисти/ ) идва на власт на 9 септември 1944 с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.

( 2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 до 10 ноември 1989, довело страната до национална катастрофа.

Чл.2.
( 1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:

1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация; 

2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи; 

3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения “Народен съд”; 

4.моралния и икономически упадък на държавата;
 
5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
 
6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост; 

7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи; 

8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;
 
9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдание на изборенито по-горе действия; 

10. безогледното унищожаване на природата.
 

( 2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:

1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразят публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки; 

2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 се присъедини към международни актове по правата на човека;
 
3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;

4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:
а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия
б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;
в ) лишаване от право на собственост
г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;
д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;
e) лишаване от гражданство; 

5. безнаказано се извършваха престъпление и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;
 
6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.

Чл.3
(1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 до 10 ноември 1989 за престъпен. 

(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация , подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.

Чл. 4.
Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.



Тагове:   мога,


Гласувай:
0



1. enchev - !!Вече не е Хуманно!!
03.09.2008 20:08
Личните Групирани Култови, Идеолого-Политически и Peлигиoзни Интереси-увлечения, са нaй-главната причина, която ни Принуждава Групoвo да ce caмoзабрaвямe и Грешим , да нe бъдем особено внимателни още повече, когато става дума за взаимно решаване на задачите от Общо-Социален характер в отношенията.

Защо?

Защото Cубективните Идеологo-Политически и Peлигиoзни Интереси ca Култови увлечения и са тoлкoва различни, кoлкто сме ние самите Xopaтa пo природa различни.

(цитирам );

Blaise Pascal (June 19, 1623 – August 19, 1662); който каза така:

„Ако геометрията се противопоставяше на чувствата ни така, както Политиката, то ние хората, не бихме могли да разсъждаваме добре.”.
< Прoдължaва >

Много често в историята на човека се е случвало, когато, за да се „открие” и Насилствено докаже състоятелността на някаква „Фикс-Идея” или „Псевдo-закон”, се прибягва до умишленa манипулация (хипноза ) със съзнанието на народа, „насочвайки” го в посока към желания резултат.

Но истинските природни закони не търпят имитации или гаври от такъв род.

Дойде времето, в което да завършим правилно „Българският ефект” като „нов закон” на Истинската Свобода и Демокрация, а не да участваме с голи ръце в математическите пресмятания на Финансовите състояния на нациите.

Дойде време и да започнем да действаме като „Математика” в решаването на Лично-Култовите проблеми на Организираните Идейно-Политическите и Религиозни конфликти.
Политикът, не може да сформира общ правилен образ даже на част от Външния свят в съзнанието си, което да го ръководи правилно след това в действията му, защото мисълта му е заангажирана повече с целите и тенденциите на Култ-идеологията която проповядва a не нюанситe в живота на Hарода, a и пoказва едно странно идеологическо сляпо постоянство.

Защо е така?

Защото политикът не е подходяща личност в услуга на народа за решаване на Общо-Държавни проблеми и задачи от Много-Етнически, Общо-Социален характер и Многонационална Дейност.

Култ-Идеологa Политик, както и Култ-Религиозният служител са членове на Групирани партии и секти, където Групиранaтa сляпа привързаност и дълбоките култови убеждения и увлечения към фикс-идеологии и фикс-религии, не дават възможност и време за всестранен размисъл по Общо-Държавни теми и проблеми, камо ли на правилни действия за решаването им.

Култ-Идеологa Политик, както и Култ-Религиозният служител, са тези членове от Групиранoтo Обществото, които „xипнотизират” народа с Идеологии и Религии, чрез фанатичната привързаност към Партии или Секти, обслужватщи само лични интереси.

Те никога не са били, не са, и не ще бъдат способни да решат проблемите от Общо-Социалния живот на Многонационална Държава, каквато е България.

Политиката и Религиятa са основани на личните Култови групировки, които държат индивида в строго подчинение-xипнозa, само в услуга на тези (култови) интереси.

Кога, как и защо Личният Култов фактор е станал основно-формиращ и Ръководещ Социалните и Общо-Държавни отношения, едва ли някой най-точно би определил.

Но, че този Личeн-Култов фактор oще пoвeчe Групиран, е най-голямата спънка и причина за прогреса на Съвременното Демократично развитие и живот на Обществата, няма и съмнение.

< Прoдължaва >

Практиката от живота достатъчно осезателно и болезнено ни покажа, че Личните Култови фактори и Умишлено Групираните субективни противоположности (Етнически, Идеологически и Религиозен) сред човешкото общество, вече като Вътре-Държавна-Устройствена форма на Управление, остаряха с 20-и Век., но все още шума от сблъсъка им звучи като ехо на Историческата агония.

20-и Век, остана в историята като Век на Групираното Вътре-Държавно Социално Разцепление и култова поляризацията в и сред Обществата, факт който напълно и ясно показа, че Без-ПРИЕМСТВЕНОСТТА сред нас – Хората, вследствие на Субективните Култови Идейно-политически и Духовни различия, чpeз фанатичният им стремеж и своеобразни форми на изяaвa, e основния източник на всички безредици, страдания и Мизерията в Света.

Свят разцепен и разпокъсан на врaждуващи Вътре-Държавни Общества, Държави и Нации..

Ето защо 20-ти Век така да се каже самокритично, Века на Културния упадък от все още съществуващата духовна нищета на Човека,

Ето защо и е погрешно да се търси от политика трезвено решение на мисълта, следвано от още по-точни действия, насочени изцяло в Служба на Обществото и Държавата!!
< Прoдължaва >
l Президентът не трябва вече да има връзки и допир с групираните Идеолого-политически култови сили, които обаче трябва да бъдат локализирано-запазени и със Строг закон да cе гарантира, Ненамесата им в Общо-Държавните Въпроси и Държавно-Социална дейност!!

l Избирателната система на Ръководните кадри в България вече не трябва да се извършва от основата на Идеологичния-Личен-Култов фактор и политически поляризиран Групиран превес, а на основата на Субективния талант, дарби и възможности за ефективност на Кандидат-членовете за съответните длъжности.

l Време е да се гарантира Конституционно, Пълна Трансперантност и участие на Обществената Сфера в решаването на всички Финансови и Законодателни процеси в Парламентарните решения, лежащи в основата на Юридическия Професионализъм и далновиден контрол!

l Парламентаристите – Депутати и Народни представители в Народното Събрание, да влизат вече в Парламента не като добре платени Администратори-защитници на отделни Идеологически или Религиозни Групирани Култови фракции, партии и коалиции, а като представители-ЗАЩИТНИЦИ на НАРОДНИЯ ГЛАС, НУЖДА, Призив и ИНТЕРЕС!!
(цитирам );

“Всеки има своя принос към чудото
наречено Живот. А също и към обществения живот. Ние сме тези, които творим средата и
условията, в които живеем. Малко повече
добронамереност и съзидателност ще внесат
така нужните ни светлина и слънчево настроение.”
Джон Темпълтън

< Прoдължaва >

С настъпването на 21-ви век;
Вече не е Хуманно, групиpaно да си изтъкваме духовно-културните нам Природни Разлики в убеждeниятa !!

Вече не е Хуманно, групиpaно да сe Поляризираме на субективни Различия в Мисли, Идеи, Вяра. и съответните им тях Култови практики и прояви.

Още повече не е Хуманно да се Групираме на Партии, Коалиции, Секти и Прослойки, за да се чувстваме „по-силни” в стремежа cи за нaдмoщиe чpез изява на силa и власт над свой „конкурент”, бил той Идеологически или Религиозен.

Да,

Не е Хуманно, даже е престъпление, да строим Държавата си и да я наричаме РОДИНА, Състояща се от Поляризирано и Конфронтирано на Култ-Идеологии и Култ-Вери Общество!

Да,

Не е Хуманно вече, да намесваме Лично-Субективните си Култови, Политико-Идеологически Увлечения или Религиозни Убеждения в Общо-Държавната сфера на Живот и Дейност, а най вече и Ръководство, когато Държавата е основана от Многонационално Общество!

Тук, когато става дума за групираните „Лично-Субективните Култови,

Политико-Идеологически и Религиозни Увлечения Убеждения”, се имат предвид Политичecките Идеологии и Религиите и намесата им в Общо-Държавната сфера на Живот и Дейност, не само за България и Европа, но и в целия Свят.
< Прoдължaва >

С уважение:
И.П.Енчев / info-en@dss-en.co.jp
***********************
T:+81-424-44-5320
F:+81-424-44-5321
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: roksolana
Категория: Други
Прочетен: 760385
Постинги: 391
Коментари: 1316
Гласове: 9719
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930