Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2008 11:36 - Международният ден в памет на жертвите на тероризма - как е отбелязан в България?
Автор: roksolana Категория: Политика   
Прочетен: 1603 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 12.09.2008 15:09


              
imageСнимка от blitz.bg

          Според  "българските" "управляващи" в България явно никога не е имало тероризъм - следователно няма жертви - няма нужда от почитане на някаква си памет....
          За БСП въпросът е принципен - не може да се почитат някакви си там жертви, след като слънцето Ленин е изписал сума ти директиви и телеграми за необходимостта от  (червения) терор и с изисквания за стриктното му и безмилостно прилагане.
          За ДПС въпросът е още по-принципен.
          НДСВ - за компания в принципността....

=========================================================================================
        
image
          Управляващите за пореден път се скриха от общественото внимание - този път по повод Международния ден в памет на жертвите на тероризма. 
          
          Нито един политик от БСП, НДСВ и ДПС  не се отзова на поканата на организационния комитет за почитане на жертите на терора у нас - нито в София, нито на гара Буново. 

          В 11 часа в църквата "Света Неделя" единствено Волен Сидеров и всички депутати от АТАКА, Яне Янев и Атанас Железчев от "Ред, законност и справедливост" запалиха свещи за упокой на душите на загиналите 150 души от комунистическия атентат през 1925 г. в този храм. 

          В село Буново, което е на 80 км от столицата, се бяха събрали около 150 души, за да отбележат трагедията от 9 март 1985 г., когато Емин Мехмедали (Елин Маджаров), Абдула Чакър (Алцек Чакъров) и Саафет Реджеб (Сава Георгиев) - представители на Турско националноосвободително движение в България, което е предшественик на днешното ДПС, вривиха вагон с майки с деца, при което загинаха 7 души.

          В Буново е най-жестокият и голям железопътен атентат в българската история по брой на жертвите. 
          Вчера да почетат загиналите дойдоха депутатите от АТАКА, представители на Отечествената партия, СДС, "Мати Болгария", туристическа общност "Еделвайс", хора от местната власт и много граждани. С едноминутно мълчение всички застанаха около паметника на братята Александър и Здравец Хайтови, изграден по инициатива на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов. Паметникът е издигнат от огънатите жп релси по време на атентата.

           11 септември беше обикновена дата, но след атентатите в САЩ през 2001 г. вече е символ на тероризма, отбеляза кметицата на община Мирково Цветанка Йотина. 
           Според нея и България е дала свидни невинни жертви срещу тероризма години преди това.               
           Атентатът на гара Буново е тежък, но не е единственият, случил се у нас - през втората половина на 80-те години на ХХ век турските екстремисти проведоха десетки такива в различни райони на страната, заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

           Не е достатъчно да поискаме извинение от БСП и ДПС за провежданата от тях терористична политика в миналото, трябва да се борим това да не се случва повече и да им потърсим  сметка, настоя Сидеров. 
           ДПС трябва да се извини не само за трагедията в Буново, но и за цялостната си политика на обезбългаряване на цели райони, призова Минчо Минчев от Отечествената партия. 


           Потресена съм от липсата на управлящите тук, заяви журналистката от СКАТ Силвия Трендафилова, автор на филма "Кървава чешма", известна още като Доганова чешма, защото е издигната в памет на тримата екзекутирани атентатори. 

           Няма и друга телевизия освен СКАТ, която да отрази това събитие, възмути се журналистката.  
    
           Сутринта по бТВ почетоха жертвите в САЩ преди 7 години, а никой не спомена и дума за жертвите на протурския национализъм у нас, защото цената на един български живот изглежда, не е колкото на един американец. 

            Жертвите в Буново не са 7, както пише в официалните документи - жертви са не само загиналите, но и техните близки и всички онези, които са присъствали на инцидента, защото години наред трябва да живеят със страха от случилото се, заключи Трендафилова.

            Венци поднесоха АТАКА, областният председател на СДС за София област Чанко Дучев и членове на Отечествената партия, а почти всички присъстващи положиха цветя на паметника, който представлява майка, взела на ръка обезобразеното си детенце. Само като го подгледна, и сърцето ми се разкъсва, призна разстроена бившата учителка Петрана Рачева от Буново.
            А когато на трибуната застана Елена Димитрова и изрецитира Вазовото "Възпоменания от Батак", от очите на отец Панайот от Ловчанска епархия бликнаха сълзи и той прегърна по-здраво двете си деца. 

           Срам, голям срам за управляващите - правят се, че трагедията тук никога не се е случвала, повтаряха хората. Но тяхното мълчание е като мълчанието на агнетата - знаят какво им се готви, защото за подобно бездушие няма прошка, обобщаваха те.

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=52862&format=html




Гласувай:
0



1. gothic - Обаче пък почетоха 9 септември. . . .
12.09.2008 13:11
Обаче пък почетоха 9 септември....
цитирай
2. roksolana - ...
12.09.2008 13:57
Проблемът е както в самото почитане на паметта на жертвите на тероризма в България, така и в отразяването в медиите :(
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: roksolana
Категория: Други
Прочетен: 758277
Постинги: 391
Коментари: 1316
Гласове: 9719
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031