Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2008 13:13 - Разни хора - разни мечти...
Автор: roksolana Категория: Други   
Прочетен: 1193 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.11.2008 13:27


 

За едната летяща чиния ли?
от Веселина Седларска

 

„Летяща чиния, която достига височина 10 метра над земята и превозва двама души, може да бъде ваша за скромната сума от 65 хил. британски паунда (180 хил. лева). Летящата чиния има осем двигателя и достига скорост от 83 км/ч, като плува грациозно във въздуха над домовете и зелените полета. Странният летящ обект е с размерите на малка лека кола и може дори да се приземява върху небостъргачи или други сгради, ако, разбира се, това се наложи.

 Тя може да излита вертикално като хеликоптер, но е почти напълно безшумна и е описвана от пътниците й като "пътуване с вълшебното килимче". Американската компания Молър интернешънъл започна производството на летящата чиния и казва, че вече е направила повече от 200 пробни полета. Създателят на компанията д-р Пол Молър нарича устройството "най-съвършения уред за придвижване без път", тъй като то може да се движи над всякаква повърхност. Скоро ще бъдат проведени първите изпитания във Великобритания, където някои компании вече имат интерес да я произвеждат и продават в ЕС.

 С това съобщение от медиите искам да помогна на Ахмед Доган, който тези дни в едно интервю страда, че не може да си купи летяща чиния. Новината е като сбъднат сън – мечтаеш си за нещо, мислиш си, че е невъзможно, а ето че можеш да го имаш на цена, многократно по-малка от цената на яхта. При това какво е яхтата – скъп, опасен и бавен транспорт, който може да те отведе на място, на което нямаш никаква работа. А летящата чиния? Бърз и евтин транспорт, с който можеш да кацнеш точно там, където имаш работа. Странно е, че г-н Доган, който, оказва се, имал и мъжка, и женска секретарка, не е получил от тях тази полезна информация, до която се стига в Google за три секунди.

 Наистина искам да намаля кахърите на този човек. Например този, че влошаването на имиджа на ДПС след (само)убийството на Ахмед Емин ще доведе до етнически конфликт. Защо етнически – нали ДПС не е етническа партия? ДПС е либерална партия, значи може евентуално да очакваме либерален конфликт. Но либерализма си е в хронична криза във всички страни и в това никой никога не е съзирал нещо опасно, защото всеки конфликт в либерализма го е извеждала на следващо, по-високо стъпало. Либералите са широко скроени хора. Не напразно се казва, че ако Бог беше либерал, нямаше да наложи на човеците десет заповеди, а щеше да им даде десет препоръки.

 Мехмед, с който карах заедно шофьорски курс, мисли също като мен. Може би защото и той като мен няма ни яхта, ни женска, ни мъжка секретарка. И той като мен не мечтае за летяща чиния, а за кола втора употреба, произведена след 2000 година. За разлика от Ахмед Емин, който се оказало, че не бил учил за нищо, Мехмед е учил за инженер. Обаче му закриха завода, а Мехмед не знае как се бере тютюн и не иска да се върне на село. И по други причини: не иска преди избори да идва някакъв неучил активист от ДПС и да му казва непременно да гласува, с коя бюлетина да гласува, в колко часа да гласува, защото иначе бетеерите ще дойдат, за да му вземат пак името.

 И на мен не ми минава през ума да се кача на бетеер и да взема името на Мехмед. Ние с него имаме по-важни работи да свършим, за да живеят и неговите малки, и моите големи деца по-добре. Искаме да работим тук, да пътуваме по света, да се радваме на децата си, които също да работят тук, да пътуват по света, да се радват не децата си, които също да работят тук, да пътуват... Това са нашите мечти – моите и на младия човек от курса за шофьори Мехмед. Ако цената за сбъдването на тези мечти е една летяща чиния, ами пък да съберем пари и да му я купим на Ахмед Доган.

http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=left&sql=Mjc4ODsyOQ==&mater=Mjc4ODs2



Тагове:   мечти,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: roksolana
Категория: Други
Прочетен: 760778
Постинги: 391
Коментари: 1316
Гласове: 9719
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930